Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Terug naar Rechtspraak

Rechtbank Oost-Brabant

Zie ook

Rechtbank Oost-Brabant

Laatst bijgewerkt op: 30-12-2019

Adresgegevens

Telefoon (088) 362 10 00 (algemeen)
Internet https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant (algemeen)

Organisatieonderdelen (2):

Functies

President en voorzitter mr. P.E.M. Messer-Dinnissen
Rechterlijk bestuurslid mr. A.M. Verhoef
Niet-rechterlijk bestuurslid R.E. Grift

Beschrijving

Bij de rechtbank Oost-Brabant werken ruim 600 mensen onder wie juridisch medewerkers, rechters, administratief medewerkers en adviseurs. Onze organisatie bestaat uit teams die werken in de rechtsgebieden toezicht, familie- en jeugdrecht, strafrecht, civiel recht en bestuursrecht. Daarnaast zijn er bedrijfsvoeringsteams op gebied van Control, Communicatie, Facilitaire Zaken, HRM en Bestuursondersteuning.

Bij onze rechtbank staat de rechtzoekende centraal. Daarnaast is er veel aandacht voor de medewerkers en luidt ons adagium: ‘we doen het samen’. We vinden het ook belangrijk bij te dragen aan landelijke ontwikkelingen binnen de rechtspraak en we investeren in specialismen. Zo is het Landelijk Kwaliteitsbureau Curatoren, Bewindvoerders en Mentoren (CBM) bij onze rechtbank ondergebracht en hebben we een kenniscentrum erfrecht opgericht. Onze rechtbank is bovendien aangewezen om grote strafzaken van het Landelijk en Functioneel parket te behandelen, onder meer op het gebied van fraudedelicten. Daarnaast hebben we in Eindhoven de eerste wijkrechtbank van het land opgericht.

We behandelen op jaarbasis ruim 110.000 zaken. Dat gebeurt in het Paleis van Justitie in ’s-Hertogenbosch (pal naast het centraal station) en in het gerechtsgebouw in Eindhoven in het centrum van de stad.

Organisatietype

Organisatietype Rechtspraak
Subtype Rechtbank
Terug naar begin van de pagina