Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Terug naar Gemeenschappelijke regelingen

Gemeenschappelijke Regeling Ambtelijke Samenwerking Gemeenten Boxmeer en Sint Anthonis

Gemeenschappelijke regeling

Deze regeling heeft geen redacteur en kan niet voldoen aan de Wgr Gemeenschappelijke regelingen zijn wettelijk verplicht om hun gegevens in het GR-register te beheren. Voor de informatie op deze pagina is geen beheerder namens de regeling.

Adresgegevens

Bezoekadres Raadhuisplein 1
5831 JX Boxmeer
Noord-Brabant
Postadres Postbus 450
5830 AL Boxmeer

Contactgegevens

Telefoon (0485) 38 88 88 (algemeen)
E-mail postbus@sintanthonis.nl (algemeen)

Algemene informatie

Citeertitel Gemeenschappelijke Regeling Ambtelijke Samenwerking Gemeenten Boxmeer en Sint Anthonis
Samenwerkingsvorm 'Regeling zonder meer'
Bevoegdheidsverkrijging Mandaat
Bronhouder Gemeente Boxmeer

Bevoegdheden

Artikel 2 Organisatie

  1. Per overeengekomen ambtelijk samenwerkingsverband (taakveld) wordt bepaald welke gemeente fungeert als centrumgemeente.

  2. Voor de uitvoering van de taken waarvoor de regeling wordt aangegaan wordt bij de aangewezen centrumgemeente een nieuwe afdeling gevormd of een bestaande afdeling aangepast/uitgebreid.

  3. Indien dit in het kader van een goede uitoefening van taken waarvoor de regeling is aangegaan, gewenst is, verrichten de desbetreffende ambtenaren hun werkzaamheden op één (of beide) locatie(s) van de gemeentekantoren Boxmeer en Sint Anthonis.

  4. De dagelijkse aansturing en verantwoordelijkheid voor een goede taakuitvoering, vloeit rechtstreeks voort uit de aanwijzing als centrumgemeente. Dit impliceert tevens dat de verantwoordelijkheid voor de toepassing en uitvoering van het personeelsbeleid (incl. bevordering of disciplinaire straffen) is voorbehouden aan de betreffende centrumgemeente.

  5. De burgemeesters respectievelijk de colleges van burgemeester en wethouders van beide gemeenten kunnen de uitoefening van bevoegdheden en de ondertekening van stukken/brieven namens de Gemeente mandateren dan wel opdragen aan ambtenaren die in dienst zijn van de andere gemeente. Deze ambtenaren dienen vooraf van deze mandatering in kennis gesteld te worden en hiermee in te stemmen, met inachtneming van het bepaalde in artikel 10:4 Algemene Wet Bestuursrecht.

  6. Per taakveld zal een afzonderlijk service level agreement (SLA) door de betreffende centrumgemeente worden opgesteld en jaarlijks op basis van de planning & control cyclus bijgewerkt worden.

  7. Het vaststellen van de SLA is – afhankelijk van het taakveld waarop wordt samengewerkt – een bevoegdheid van de burgemeesters respectievelijk de colleges van burgemeester en wethouders van de beide gemeenten.

  8. Jaarlijks vindt door de aangewezen centrumgemeente een evaluatie plaats van de geleverde diensten op basis van de vastgestelde service level overeenkomst. Deze evaluatie wordt in het eerste kwartaal van het nieuwe kalenderjaar aan beide colleges ter vaststelling aangeboden.

Deelnemende organisaties (2)

Datum toetreding Organisatie Bestuursorgaan
01-01-2013 Gemeente Boxmeer Burgemeester,
College van burgemeester en wethouders
01-01-2013 Gemeente Sint Anthonis Burgemeester,
College van burgemeester en wethouders

Doel

  1. Het doel van deze regeling is om te komen tot een raamovereenkomst, waarin heldere afspraken worden gemaakt omtrent de ambtelijke samenwerking tussen de beide gemeenten.

  2. Deze regeling geeft uitvoering aan de ambtelijke samenwerking tussen beide gemeenten met als doel:

    1. vermindering kwetsbaarheid;

    2. professionalisering/kwaliteitsverbetering;

    3. Kostenbeheersing en waar mogelijk besparing;

  3. In eerste aanleg zal de samenwerking beperkt blijven tot de reeds aangewezen door de colleges van burgemeester en wethouders aangewezen samenwerkingsverbanden Personeel & Organisatie, Informatie- en Communicatie Technologie, Sociale Zaken en de Adviescommissie voor de Bezwaarschriften.

  4. Voor elk van deze aangewezen samenwerkingsverbanden wordt een Service Level Agreement (SLA) opgesteld, waarin de te behalen resultaten worden vastgelegd;

  5. Mochten de burgemeesters of de colleges van burgemeesters en wethouders in de toekomst besluiten tot verdergaande ambtelijke samenwerking op andere gebieden dan genoemd onder lid 3, dan dient het BOR-BGO daarover advies uit te brengen en dan gelden ook daarvoor de bepalingen van deze raamregeling.

Grondslagen (2)

Instellingsbesluiten (1)

Wettelijke grondslagen (1)

Correcties doorgeven

Bent u van mening dat de informatie op deze pagina incompleet of niet correct is? Aanvullingen of aanpassingen kunt u doorgeven met behulp van het reactieformulier.

Deel uw feedback

Was dit de informatie die u zocht?

Waar bent u precies naar op zoek?

Wat kunnen wij verbeteren?